ضعف باورهای دینی، نبود مهارتهای ارتباطی لازم و آسیبهای فضای مجازی از علل اصلی اختلافات خانوادگی و تشکیل پروندههای مرتبط با خانواده است.
ضرورت اقدام عاجل و حساب شده مسئولین گرمی به ویژه متولیان امور فرهنگی و دینی در صیانت از استحکام بنیان خانوادهها و جلوگیری از بروز اختلافات خانوادگی و طلاق تا کنون در شهرستان و شهرهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. خانواده بر سرنوشت جامعه نقش محوری دارد و تزلزل خانوادهها ارتباط مستقیمی با افزایش جرم و زندانی در جامعه دارد.
تجربه موفق استفاده از مشاوره دینی در کنار مشاوره حقوقی و روانشناسی در مرکز استان میتواند الگوی خوبی برای تمام شهرستانها در سراسر استان برای افزایش صلح و سازش بین متقاضیان طلاق باشد.
آسیبهایی مانند طلاق و خودکشی و جرایمی چون سرقت، خشونت و موارد مرتبط با مواد مخدر در سطح استان و مشکلات و نیازمندیهای شهرستان گرمی کم نیست .البته تأمین روشنایی مناسب معابر شهرستان و رفع و اصلاح سریع نواقص این بخش که ارتباط مستقیمی با جرایم و آسیبهایی چون سرقت، تصادف و موارد مشابه دارد در اولویت کاری مسئولان شهرستان قرار گرفته است.
اما عدهای بر این تصور هستند که در شهرستانها آمار طلاق و آسیب های اجتماعی کمتر است درحالی که این گونه نیست و وقتی اختلافات خانوادگی آغاز شود، ربطی به کوچک و یا بزرگ بودن شهرها ندارد. در واقع بحث طلاق یک معضل اجتماعی است که در همه شهرهای ایران، گریبان خانوادهها را گرفته است. این که چطور این معضل حل شود نیاز به بررسی و عملکرد دستگاه های مشاوره خانواده دارد. باز هم بر این امر معتقد هستم که مشاوران و روانشناسان باید زندگیها را به سمت درست هدایت کنند. در واقع این مشاوران هستند که میتوانند با مهارتهایی که دارند بعضی مشکلات خانوادگی را سر و سامان دهند.
پس گاهی آنچه از دید زنان و مردان در زندگی پنهان میماند محبت کردن است. عامل تمام اختلافها عدم محبت در زندگی زناشویی است که این امر با آموزش های صحیح از سوی مشاوران میتواند نجات دهنده بعضی زندگیها باشد.